Days
Hours
Minutes
Secounds

Upplev ett Pakistanskt Bröllop

2:a Mars, 2019 | Lavalhallen, Gustaf De Lavals torg 8, 131 59 Nacka

Upplev ett Pakistanskt bröllop under en dag

Har du alltid undrat hur ett sydasiatiskt bröllop går till? Hur man klär sig, vad för mat som bjuds på och hur gästerna klär sig?

Vi bjuder in dig till det första Pakistanska mock-bröllopet som hålls vid Lavalhallen den 2:a mars 2019 i Stockholm. Följ med oss och upplev ett pakistanskt bröllop under en dag. Vi har iscensatt ett bröllopsprogram med olika traditionella ceremonier, mat och dans. Syftet med detta evenemang är att ge våra gäster ett realistiskt intryck av den pakistanska kulturen.

Ett evenemang för att ansluta brudar och brudgummar till de bästa lokala sydasiatiska bröllopsarrangerare och företag inom branschen. Där du får verkligen uppleva lokala bröllopsleverantörer i aktion.

Du kommer att få uppleva de 3 viktigaste ceremonierna i detta Pakistanska mock-bröllop.

Pakistanska bröllop är bland de roligaste händelserna att kunna delta i. Ni som har närvarit på bröllop vet hur det kan vara. Alla klär upp sig i sina finaste kläder och bröllopsplaneringen brukar vara ett organiserat kaos ?

Bröllopet brukar vara i flera dagar med fester hos båda familjerna.

Hennafest

Mehndifesten är den roligaste händelsen under hela bröllopet.

Festen brukar äga rum några dagar innan bröllopet. Festen kännetecknas av massa färgglada färger, dans och mycket sötsaker. Gästerna lägger Mehndi (henna) på brudparets händer och matar dem med sötsaker. Oftast så har familjerna några dansuppträdanden som brukar vara väldigt uppskattat hos brudparet och inte minst gästerna.

Man brukar spela traditionella hennalåtar i början för att sedan gå över till ett öppet dansgolv för alla gäster.

Bröllopsdagen

Brudgummen kommer med sin familj och vänner (Barat) för att hämta hem bruden till sitt nya hem.

Den viktigaste delen av hela ceremonin är Nikkah. Här sker utbyte av löften och äktenskapsbrott av både bruden och brudgummen.

Den dagen har bruden oftast röda kläder på sig och brudgummen har något som matchar bruden.

Avslutningsvis så är det dags att säga hejdå till bruden som ska hem till sin nya familj, denna del kallas för Rukhsati och det brukar vara ett sorligt ögonblick för familjen då man släpper sin dotter till nya familjen.

Det brukar vara brudens familj som brukar hålla i detta.

Reception (Walima)

Man avslutar bröllopsfesten med Walima (mottagning).

Detta är den sista festen under bröllopscermonin som hållt på i några dagar. Detta brukar vara en avslutning och en stor fest då man firar de nygifta. Denna del brukar brudgummens familj ha hand om.

Alla dessa händelser är vad som gör den pakistanska bröllopsceremonin unik.

Biljettinformation

Lokalen kommer att delas upp i två olika rum. Den första delen kommer besökarna att kunna röra sig fritt där vi kommer att ha olika utställningar. Här får besökarna möjlighet att göra hennamålning, handla kläder och smycken m.m.

Biljett – 250kr

Vi har planerat ett helt bröllopsprogram. Vi kommer att bjuda på underhållning, mat och dans. Biljetter till programmet kan ni köpa på Billetto.se

*** Barnbiljett ***

Barn under 8år följa med gratis men Barnbiljett måste tas med.

gäller även vid garanterat barnvagnsplats hämta barnvagnsbiljett. OBS! Begränsat antal platser

Program

12:00 – Dörrarna öppnas där gästerna hänvisas till deras bord

Mehndi (Henna ceremoni)

 • 12:30 – Brudgummens entré
 • 12:45 – Brudens entré
 • 13:00 – Dholki
 • 13:15 – Dans uppträdanden
 • 13:15 – Förrätt serveras
 • 13:40 – Henna ceremoni på scen tillsammans med gästerna

Shaadi (Vigseln)

 • 14:00 – Brudgummens entré
 • 14:15 – Brudens entré
 • 14:30 – Vigsel följt av mjölkceremonin
 • 14:45 – Fotografering med brudparet
 • 15:00 – Rukhsati (Familjen tar farväl av brudparet)

Walima (Bröllopsfesten)

 • 15:15 – Brudparets entré
 • 15:25 – Dans uppträdanden
 • 15:30 – Bröllopstårtan
 • 16:45 – Första dansen följt av pardans
 • 15:35 – Dansgolvet öppnas
 • 16:00 – Middagen serveras (Dansgolvet fortfarande öppet)

Vill du uppleva dessa ceremonier den 2 mars 2019

så kan du boka biljetter här. Begränsade biljetter

OM OSS

Pakistan Information and Cultural Society ”PICS” grundades med syfte till att främja Pakistansk kultur och arv. Vi startade 25 augusti, 2016 i Stockholm och har expanderat över hela Sverige under denna korta period. Vår plattform används för att främja all Pakistansk evenemang i Sverige. Vi har flera anhängare och läsare av vår blogg och sociala medier samtidigt som vi har kända bloggare och sydasiatiska Tv-kändisar som är aktiva och engagerade.

Vad är Salam Pakistan?

Sedan starten har PICS haft flera projekt på gång. Ett av våra största projekt ”Salam Pakistan” ägde rum i hjärtat av Sveriges huvudstad Stockholm, den 27 januari 2017, där flera volontärer deltog till stöd för vårt projekt. Det var bland de största pakistanska tillställningar vi har haft med över 700 besökare samt en kö på ca 200 personer. Som en uppföljning av förra årets framgång hade vi också Salam Pakistan 2018 i hjärtat av Sveriges huvudstad Stockholm där vi siktade på att integrera som vi lyckades, Vi hade blandade besökare med både pakistanskt och icke-pakistanskt ursprung.

Salam Pakistan vol.3 Koncept

Varje år försöker PICS ordna olika evenemang med olika teman. Denna gång har vi tänkt tema Bröllop. Bröllop är ett stort ämne inom kulturen i Pakistan och bland Syd asiater. Kulturen och den ökade befolkningen Syd asiater och speciellt pakistanier har spridit sig runt om i världen och detta har även lett till att alltfler personer vill gifta sig på ett traditionellt sätt, även i Sverige. Gästerna är oftast blandande från olika ursprung och dem gillar de glittriga, färgerna samt den goda maten. Oftast är det många gäster med annat ursprung som inte vet hur ett Pakistanskt bröllop går till, därför finns det alltid en person som förklarar ceremonierna under bröllopet till gästerna. Syftet med Salam Pakistan tema Bröllop denna gång är att ge en upplevelse av traditionellt pakistanskt bröllop. Tanken är att visa hur ett riktigt bröllop går till i Pakistan med de olika kulturella aspekter som har stor betydelse. När det väl är dags att planera bröllopet börjar Brudparet planera alltifrån catering, kläder, dekoration till uppträdanden mm. Detta evenemang kommer att ansluta brudar och brudgummar till de bästa lokala bröllopsarrangerare inom branschen. Där de får verkligen uppleva lokala bröllopsleverantörer i aktion.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

ADRESS

Lavalhallen, Gustaf De Lavals torg 8, 131 59 Nacka

Var Synlig och skapa direkt kontakter med olika nätverk

Detta kommer att vara det första Pakistanska Mock-Bröllopet i Sverige. Blivande brudar och brudgummar har äran att delta i detta evenemang för att hitta rätt leverantörer men även för att få möjlighet att skapa sin drömdag med magiska idéer samt få inspiration.

Är du från bröllopsbranschen och vill skapa direkt kontakt med blivande brudpar så Salam Pakistan en möjlighet för dig att presentera ditt företag.

Kontakta Oss

  Är du intresserad av att presentera dina produkter eller tjänst på vår Salam Pakistan?

  Kontakta Ashar Mohammad Email: ashar@picss.se Mob: +46 70 893 98 96

  Har du idéer eller är intresserad att uppträda?

  Kontakta Shahab Qadri Email: shahab@picss.se

  VÅRA PARTNERS

  Tijarat AB is a “One Window Solution” for all your company/brands needs Kapasi Event    

  VÅRA MEDIA PARTNER

  Urdu Qasid SwedenIlma ProductioniDesi Asian in Sweden

  PICS team

  Shahzad Ansari

  President Email: shahzad.ansari@picss.se

  Nazneen Ansari

  General Secretary Email: nazneen@picss.se

  Ghazzal Mehdi

  Spokesperson Email: ghazaal@picss.se

  Ashar Muhammad

  Finance & Marketing Manager Email: ashar@picss.se

  Shahab Qadri

  Event Manager Email: shahab@picss.se

  Samreen Baila

  Event Manager Email: samreen@picss.se

  Naveed Abbas Memon

  Director of Photography Email: naveed@picss.se

  Subhana Memon

  Social Media Manager